Met ingang van januari 2015 publiceert de BVWS over de kwaliteit van de naleving ontvangstprotocol. Positieve en negatieve ervaringen zullen we publiceren op de website.

Zeist is sinds deze competitie weer een bad waar met regelmaat wedstrijden worden georganiseerd voor de Jong Oranje teams. In het verleden was het niet altijd even goed geregeld. Op de Technical Meeting is dan ook afgesproken dat het een punt van aandacht is. Wij brengen het nogmaals even onder de aandacht omdat de eerste terugmeldingen over het bad in Zeist er ondertussen weer zijn. En die zijn niet goed.

Positief nieuws komt er uit Eindhoven. Sinds deze competitie waait er een frisse wind door het zwembad wat de ontvangst van scheidsrechters betreft. Het protocol wordt netjes nageleefd en scheidsrechters worden bij de ingang al opgevangen en naar het clubhuis begeleid. Diverse scheidsrechters spraken hun waardering uit op de TM in Regio Zuid die wegens omstandigheden was vertraagd. Ook komen de eerste berichten bij ons binnen en ook die zijn hoopgevend!

Een persoonlijke ervaring gaat over MNC Dordrecht. Mijn wedstrijden hadden flinke uitloop in dit bad vanwege de problemen met Sportlink. Zodoende zaten mijn collega en ik niet voor 23 uur in de kantine. De kantine was eigenlijk al dicht, maar na de vraag of de barman wist hoe laat wij als scheidsrechters al van huis moeten stonden er binnen no time een paar heerlijke warme broodjes op de bar. De barman begreep goed dat veel scheidsrechters hun diner thuis niet meemaken op de competitieavonden. En dat is precies de kern van het protocol dus een compliment is op zijn plaats, bij deze: bedankt!

Eervolle vermeldingen zijn er voor ENC Arnhem en ZPCH Hoofddrop. Zij kregen in de ‘week van de scheidsrechter’ een tien. Dat kan niet anders dan een goede ontvangst zijn geweest!

Om de naleving van het ontvangstprotocol te controleren vraagt de BVWS scheidsrechters wekelijks door te geven hoe de ontvangst ervaren wordt. Scheidsrechters kunnen hier hun meldingen doorgeven.

Het ontvangstprotocol is terug te vinden in de competitiebepalingen van de huidige competitie, Hoofdstuk III Overige zaken/bijlagen punt 3. Ontvangstprotocol waterpoloscheidsrechters en rapporteurs. De Competitiebepalingen zijn terug te vinden op deze pagina.

Verenigingen die benieuwd zijn naar hoe de ontvangst wordt ervaren door de scheidsrechters kunnen bij de BVWS de geanonimiseerde data over de eigen vereniging opvragen (secretaris@bvws.nl).

Scheidsrechters reizen bijna altijd naar en van de wedstrijden op tijdstippen waarop bij de meeste mensen het diner plaatsvindt. Reistijden van meer dan twee uur zijn niet uitzonderlijk (vijf tot acht uur van huis is heel normaal). Dit doen ze voor een schamele onkostenvergoeding die niet kostendekkend is. Het protocol dekt de periode af dat de scheidsrechter op uw locatie verblijft.