Met ingang van januari 2015 zal de BVWS informatie publiceren over de kwaliteit van de naleving ontvangstprotocol.

Vandaag negatief in de schijnwerpers:

AZ&PC – De Amer, Amersfoort

ZPS, Bergambacht

SG PCG/De Linge, Leerdam

Positief in de schijnwerpers:

ZPB Barendrecht

Het is bijna niet te geloven, maar er zijn clubs waarbij de scheidsrechter tijdens de wedstrijd niets eens een glaasje water oid krijgt. In Amersfoort bij AZ&PC – De Amer is dit meerdere malen gebeurd blijkens meldingen van onze leden. Dat kan natuurlijk niet en dat er twee keer een 3 werd gegeven zegt ook het nodige over de rest van de naleving van het protocol.

Bij ZPS in Bergambacht is het niet veel beter, ook hier scoort de club een 3. Na veel aandringen kreeg de aanwezige scheidsrechter een blikje fris. Hij moest 3 wedstrijden fungeren (2x scheidsrechter en 1x rapporteren). Navraag door de scheidsrechter bij de club leverde op dat men het ontvangstprotocol niet kende en dat is natuurlijk uiterst teleurstellend.

Bij startgemeenschap PCG/De Linge is het geen probleem om een drankje te krijgen achteraf. U moet het dan als scheidsrechter wel zelf even betalen tenzij iemand van de club dat accordeert. Maar dat doen ze daar af met: “Nee, ze hebben tijdens de wedstrijd al drinken gehad”. De twee scheidsrechters die hiervoor hun melding doorgaven gaven beiden een 1 aan deze club. Ze floten op twee verschillende data. Dubbel slecht dus.

Gelukkig kan het ook anders. Bij ZPB ga je als scheidsrechter graag fluiten. De BVWS wordt veelvuldig positief geïnformeerd over de Barendrechtse Eredivisieclub. Scheidsrechters van hoog tot laag niveau melden allemaal een keurige naleving van het ontvangstprotocol. Diverse negens en zelfs tienen worden gegeven door de scheidsrechters. Doe dat maar eens na!

Om de naleving van het ontvangstprotocol te controleren vraagt de BVWS scheidsrechters wekelijks door te geven hoe de ontvangst ervaren wordt. Scheidsrechters kunnen hier hun meldingen doorgeven.

Het ontvangstprotocol is terug te vinden in de competitiebepalingen van de huidige competitie, Hoofdstuk III Overige zaken/bijlagen punt 1. Ontvangstprotocol waterpoloscheidsrechters en rapporteurs. De Competitiebepalingen zijn terug te vinden op deze pagina.