Zo`n coronacrisis brengt ons ook positieve dingen. De BVWS kon de geplande ledenvergadering dit jaar niet door laten gaan. Er kwam een nieuwe datum en we gingen digitaal. Dit leverde meer aanwezige leden op dan bij een gebruikelijke ledenvergadering ergens in het midden van het land. Terwijl er geen lunch was. Het was leuk om jullie allemaal weer even te zien.

Heel veel clubs bleven in contact met hun leden. Meerdere initiatieven werden geïntroduceerd om iedereen fit te houden. Leuke filmpjes werden er gepost en grapjes gedeeld op social media.

Vier weken na het stilleggen van de competitie heeft de BVWS contact gezocht met de LSC. Wij missen in deze tijden het contact als scheidsrechter met de commissie. Wat zijn de intenties vanuit de Landelijke Scheidsrechters Commissie met betrekking tot de communicatie naar de scheidsrechters en rapporteurs? Men was er mee bezig. De regio`s delen de berichtgeving van de KNZB en verder bleef het stil. Heel erg stil. We hadden meer verwacht. Tot maandag 18 mei. Toen was er, vanuit de LSC, een webinar voor bondscheidsrechters. Hebben jullie de evaluatie al ingevuld?

Heeft de KNZB dan verder helemaal niets gedaan? Zeker wel! Er zijn diverse podcast gemaakt. Ook werden er webseminars gegeven. Ruim op tijd gecommuniceerd zodat iedereen die de KNZB volgt op social media kon luisteren en deelnemen. Uitstekend. Veel zwemmen, veel coaches. Helaas is er niets gemaakt voor de officials. In geen enkele discipline.

We hopen dat het goed gaat met jullie. Dat jullie deze periode goed en vooral gezond doorkomen. Wij kunnen ons voorstellen dat jullie, door dit abrupte einde van dit seizoen, nog wel een aantal vragen hebben. Met betrekking tot beschikbaarheid, promotie en begeleiding. Stel je vragen binnen je regio of via de LSC. Laat weten als je de informatie mist.