Beste scheidsrechters,

Gisteravond heeft de persconferentie plaats gevonden, waarin het kabinet de nieuwe verscherpte maatregelen voor de komende 4 weken heeft aangekondigd. Nederland gaat in feite in ‘gedeeltelijke lockdown’.
Met die maatregelen zullen wij met z’n allen de verspreiding van het virus tegen moeten gaan zonder dat de gevolgen voor de samenleving te groot zijn. 
Ondanks dat alle verenigingen enorm hard gewerkt hebben aan het creëren van een veilige situatie om te kunnen waterpoloën, zal onze sport in competitieverband ook tijdelijk moeten stoppen.
Wat betekenen de genomen maatregelen voor het waterpolo:

Competitie tijdelijk stopgezet
Binnen de sport zijn competitiewedstrijden niet toegestaan. Dit betekent dat de wedstrijden binnen de huidige competitie van 15 oktober tot en met 08-11-2020 voorlopig worden uitgesteld. 
Dit geldt zowel voor de regio- als de bondscompetitie, voor alle jeugd en senioren. 
Vooralsnog zal een vervolg van de competitie plaats gaan vinden vanaf het weekend 14 en 15 november. 
Uiteraard is dit afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt en welke besluiten door de regering genomen gaan worden.
Alle competities gaan dus verder met de reeds geplande wedstrijden vanaf 14 november. De uitgestelde wedstrijden van de komende 4 weken worden dus niet opgeschoven.

Sportlink
Alle wedstrijden voor de komende 4 weken worden in Sportlink op afgelast gezet.

Deze wedstrijden blijven tot en met de speeldatum in de waterpolo app van de KNZB  inzichtelijk met een gele balk afgelast.
Op de achtergrond binnen Sportlink houden we (om organisatorische redenen) deze wedstrijden op de oorspronkelijk geplande data staan.

Inhalen van afgelaste wedstrijden
Later in de competitie / tegen het einde van de competitie zal door de competitieleiding worden aangegeven welke wedstrijden ingehaald kunnen worden.
Voor de teams in de Eredivisie dames en Eredivisie heren volgt nog een aparte communicatie over het vervolg van de competitie.

Consequenties persconferentie waterpolo activiteiten in voor de scheidsrechter.

Voor de komende weken zijn er geen wedstrijden. De scheidsrechter indelers in de regio en bond gaan aan de slag met de planning voor de herstart van de competitie.

Als er vragen zijn, dan kunnen jullie contact opnemen met afdeling waterpolo (088-1483610 of via een email aan wpcompetitieleider@knzb.nl).

Uiteraard hebben wij begrip voor de genomen maatregelen en zullen we samen deze periode moeten doorkomen.

Ik hoop dat jullie in deze “competitieloze” periode de trainingsactiviteiten voor de leden kunnen behouden!

Met sportieve groet,

 

Koninklijke Nederlandse Zwembond

Ilse Sindorf

Landelijke Competitieleider waterpolo

Medewerker competitie & wedstrijdzaken waterpolo

Afdeling waterpolo